Krásný den,

Zajímá Vás, jak aktuálně vypadá realitní trh v Pardubicích a jaký je můj názor na všechno, co se zde děje?

Na úvod bych rád zmínil, že ceny nemovitostí jsou v tuto chvíli na historickém maximu. Je to zapříčiněno tím, že spousta lidí chce své našetřené peníze uchovat v něčem perspektivním, co dlouhodobě bude růst. Bojí se totiž krize nebo zvýšení inflace. Jinak řečeno – bojí se ztráty hodnoty jejich financí, které mají doma pod polštářem, či na běžném bankovním účtu.

Dalším důvodem, proč v dnešní době jsou v podstatě vyprodané i nemovitosti s vyšší cenou, je takový, že úroková sazba hypotečních úvěrů je velmi nízká. Nu dobrá, banka více ověřuje a kontroluje bonitu klientů, nicméně v zásadě jsou to velmi levné peníze a pokud se je podaří získat, tak to je z prvního pohledu pro mnoho lidí velmi zajímavé.

Pokud se tedy chystáte prodávat nemovitost, tak v tuto chvíli je ideální doba! Ta historicky nejlepší! Neváhejte, pokud z prodeje chcete získat maximum financí a nemít starosti, jsem tu pro Vás. Zavolejte mi a můžeme se nezávazně potkat, můžete jen získat.

Díky tomu, že dnes mnoho lidí kupuje nemovitosti, spousta z nich se rozhodne dát tyto nemovitosti do nabídky k pronájmu. Toto je jeden z dvou hlavních důvodů, proč ceny pronájmů v Pardubicích v tuto chvíli klesají. Pro zájemce o pronájem se tedy rýsuje skvělá možnost, jak sehnat levně pronájem a ještě mít velkou možnost výběru.

Druhý důvod, proč ceny i poptávka u pronájmů jsou nižší a nižší je takový, že díky mediální masáži a celkově obavám z COVIDU-19, zůstává většina lidí v omezeném režimu.

V tuto chvíli se řeší, kde ušetřit a neřeší se věci, které nejsou akutní. Právě proto se mnoho lidí stěhování vyhýbá a raději se uskromní např. v menším bytě, než aby se stěhovali do většího –z důvodu jak nejistoty zaměstnání -> příjmů, ale také období…

Také pro menší byty je úpadek a to i proto, že je daleko menší šance se seznamovat, tudíž bydlení pro mladé páry v tuto chvíli není úplně aktuální. Další cílovou skupinou pro tyto byty jsou studenti, kteří dnes studují převážně z domu. Zbývá nám poslední skupina, pro kterou by mohla být varianta malého pronájmu aktuální a to je již nekompletní část rodiny (starý mládenec, jedinec anebo maminka s dítětem).

Jak již z článku vyplývá, nastal nám v Pardubicích velmi zajímavý stav cen nemovitostí. Pro shrnutí:

Otázkou je, jak se ceny nemovitostí, šíření koronaviru a především nezaměstnanost může vyvíjet, neboť tyto tři oblasti spolu velmi úzce souvisí. Mám přibližnou představu, kam se realitní trh bude ubírat, nicméně o tom potom… v dalším článku.

Pro tuto chvíli je pro Vás důležité to, že pokud chcete nemovitost prodat, tak teď je vhodný čas! Pokud máte zájem, rád Vám vypracuji odhad tržní ceny, abyste měli představu, za kolik je Vaši nemovitost možné prodat.

Hezký den

 

Společně budujeme Vaše sny.

Jste připraveni přečíst si další článek?

Ano, jdu na to.