Přemýšlíte nad prodejem své nemovitosti, ale nevíte komu prodej svěřit? Dnes Vám vysvětlím, co by měl správný realitní makléř splňovat a komu na oplátku svojí nemovitost rozhodně nesvěřovat!

Je to velmi důležité rozhodnutí. Kvalitní a profesionální realitní makléř Vám službu udělá daleko kvalitněji, bez starostí a ještě na prodeji Vaší nemovitosti vyděláte více peněz.

JAK BY MĚL VYPADAT REALITNÍ MAKLÉŘ, KTERÝ SE O VÁS VHODNĚ POSTARÁ?

Kvalitního realitního makléře poznáte tak, že dělá svojí práci poctivě, myslí na dobro svých klientů, záleží mu na doporučení a případně i zpětné kvalitní recenzi. Většinou má svůj osobní web, na kterém využívá běžné moderní technologie 21. století (videoprohlídky, 3D virtuální prohlídky, kvalitní marketing, sociální sítě, práci s dronem, apod.)

Kvalitu realitního makléře si můžete také ověřit na jeho výše zmiňovaných webových stránkách – dle zkušeností jeho klientů, ale také i dle jeho reálné práce, kterou sdílí na sociálních sítích, či inzertních serverech.

 

JAK TAKOVÉHO REALITNÍHO MAKLÉŘE (NE)NAJÍT:

 

Začněme tím, jak rozhodně nepostupovat:
  1. Rodinný příslušník či Váš známý – teta, synovec, či Váš kamarád, který dělá reality a určitě by se o Váš prodej rád postaral

Na realitním trhu se pohybuje okolo 10% kvalitních realitních makléřů a je velká pravděpodobnost, že tento Váš známý mezi ty kvalitní bohužel nepatří. Dalším důvodem může být i to, že jakmile jde o peníze a společný obchod, může to mít dopad i na vaše nynější dobré vztahy a tím je i narušit.

 

  1. Svěřit se do rukou prvnímu makléři, který Vás napadne – v žádném případě! Jak tedy postupovat?
  • Doporučení

Pokud máte ve Vašem okolí někoho, kdo již spolupracoval s realitním makléřem, jistě Vám poskytne zpětnou vazbu, zda byl, či nebyl spokojen.

  • Recenze

Kontrola recenzí je velice důležitá. Díky nim se dozvíte, zda jsou na realitního makléře pozitivní, či negativní ohlasy. Stává se, že mnohdy ani žádné recenze nemá – a to už Vám o jeho práci něco napoví.

  • Osobní web

Upřímně, realitní makléř bez vlastního webu pro Vás není ten správný makléř. Už jen prací na jeho stránkách Vám ukáže, jak moc má promyšlenou svou práci a marketing. To se pak odráží i na tom, jaký marketing bude schopný dopřát Vaší nemovitosti a následnému prodeji.

  • Více schůzek – více informací

Před zahájením spolupráce je dobré sejít se s více makléři, ať jste si jistí, že jste vybrali toho nejlepšího. Je také potřeba si definovat, v jakém rozsahu pro Vás makléř bude pracovat a za jaké finanční ohodnocení. Poté se můžete zodpovědně rozhodnout, komu dáte přednost.

  • Za kvalitu se platí

Na trhu je spousta realitních makléřů, kteří pro Vás službu udělají poměrně levně, ale ne vždy i kvalitně. S takovým makléřem se Vám nevyplatí spolupracovat. Je pravidlem, že většinou dražší makléři vědí o své hodnotě, a svým klientům získají vzájemnou spoluprací nejen více užitku, ale i peněz.

Pokud se se mnou chcete sejít, rád Vás pozvu na dobrou kávu. V případě, že Vás zajímá nějaká doplňující informace k tomuto tématu, budu rád, když se mi ozvete.

 

Společně budujeme Vaše sny.

Jste připraveni přečíst si další článek?

Ano, jdu na to.