Na začátek bych vám chtěl přiblížit, co to Home Staging vlastně je

Je to název pro úpravu nemovitosti tak, aby působila co nejlépe na budoucí zájemce. Právě díky home stagingu se zvedne hodnota nemovitosti a následně můžeme navýšit cenu až o 10%. Samozřejmě to vše se děje po předchozí domluvě s majitelem.

 

A teď už k samotnému procesu

Většinou, když se majitel rozhodne svou nemovitost prodat, je předem vyklizená a k nám se dostane v prázdném stavu.

V takovém případě přichází na řadu právě proces home stagingu. Prázdné místnosti na nikoho nepůsobí dobře a mnozí zájemci si ani nedokážou představit v něčem takovém bydlet.  A pocity zájemců jsou právě ty nejdůležitější, které jim pak pomohou při rozhodování.

Proto se snažíme nemovitost představit v jiném světle nebo zároveň jim i dodat inspiraci pro následnou rekonstrukci.

Mnohdy je potřeba nemovitost vymalovat ještě před tím, než vůbec začneme. Díky bílé výmalbě pak místnosti působí čistě a udržovaně.

Vymalovaná nemovitost se vybaví základním nábytkem jako je například postel, pohovka či jídelní stůl s židlemi. Na postel samozřejmě patří přikrývka s polštáři a následný přehoz. Na pohovku okrasné polštářky a deka, která budí pocit pohodlí a tepla domova. Na zem je vhodné dát nějaký kobereček, který celý prostor zútulní. Prostřený jídelní stůl s květinou uprostřed na zájemce také působí velmi kladně.

Dále velikou roli hraje menší nábytek jako noční stolky, konferenční stolek, taburet či nějaká menší komoda. Ač se to nezdá, dekorace a květiny bych řekl, že jsou jedním z nejdůležitějších předmětů při home stagingu. Je potřeba je rozmístit tak, aby místnost nepůsobila prázdně nebo naopak moc přeplácaně.

Ne vždy je ale nemovitost vyklizená a prázdná. V případě, že se jedná o pronájem a současní nájemci tam stále bydlí, je potřeba nemovitost upravit trochu jinak.

V takovém případě se musíme domluvit s majitelem a následně s nájemníky, kdy nám celý tento proces povolí uskutečnit. Pokud máme termín, můžeme začít s úpravami.

Je důležité uklidit osobní věci nájemníku z povrchů nábytku a nahradit je doplňky a květinami. Pokud je v místnosti několik kusů nábytku, který dohromady kolikrát ani neladí, je potřeba přebytečný nábytek odstranit a přizpůsobit místnost tak, aby vypadala co nejlépe.

Při celém procesu home stagingu je také velice důležité osvětlení, díky kterému dokážeme zachytit atmosféru domácnosti. Tu je potřeba přenést na budoucího zájemce prostřednictvím fotek, videa a virtuální prohlídky.

 

Společně budujeme Vaše sny.

Jste připraveni přečíst si další článek?

Ano, jdu na to.